Plynové šporáky, konvektomaty, výčapné zariadenia

Otázka / téma:

V organizácií prevádzkujeme tieto druhy plynových kuchynských zariadení:
- sporáky so súčtom výkonov horákov viac ako 5 kW ,
- varné kotly s výkonom viac ako 5 kW,
- konvektomaty s výkonom viac ako 5 kW,
tieto plynové zariadenia sú napojené na odvod spalín a sú nad nimi digestory. Zariadenia obsluhujú kuchári. Prosím o informáciu, aké oprávnenie musia mať kuchári na obsluhu týchto zariadení a kto môže vykonať ich zaškolenie, overiť ich vedomosti a vydať im oprávnenie na obsluhu?
Kto môže vykonať zaškolenie, overiť vedomosti a vydať oprávnenie na obsluhu takýchto zariadení s výkonom pod 5 kW?
Podobný problém máme aj s výčapnými zariadeniami, ktoré sú tlakové zariadenia. Kto môže zaškoliť, overiť vedomosti a vydať oprávnenie na obsluhu výčapných zariadení?
Ďakujem za odpoveď. Milan

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP