chýbajúca dokumentácia

Otázka / téma:

Dobrý deň kolegovia
Chcel by som sa spýtať, aké máte skúsenosti s dodatočným spracovaním dokumentácie na zariadenie, ktoré sa vyrobí vo vašom podniku, resp. pri nákupe zariadenia sa po niekoľkých rokoch zistí, že sa dokumnetácia stratila.
Zaujíma ma najmä čo by mala takáto technická dokumentácia obsahovať.
Pri riešení tohto problému som oslovil dve súkromné firmy, ktoré ponúkli diametrálne odlišné návrhy. Prvá firma to riešila cez kompletné skreslenie rozvodov (plyn + elektrika) a konštrukcie čo sa samozrejme odrazilo na neskutočnej cene, druhá firma navrhla vypracovanie vcelku jednoduchej technicko-prevádzkovej dokumentácie s uvedením základných info ohľadne technických údajov, manipulácie/skladovania, inštalovanie, opis stroja, pokyny pre obsluhu, bezpečnostné pokyny, bezpečnostná karta, údržba, posúdenie rizika. Stačí aj takýto zjednodušený tech.prev. predpis?
Vzhľadom k NV 463/2008 existuje pre výrobcov alebo dodávateľov na trh potreba dodať k zariadeniu vyhlásenie o zhode. Je to nutné aj tomto prípade, keďže my dané zariadenie nebudeme expedovať na trh,ale bude slúžiť len pre naše účely.
Vopred ďakujem za Vaše skúsenosti a rady.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP