Ak vykonávate prácu, pri ktorej využívate služobné auto, ste povinní absolvovať školenie vodičov referentských vozidiel. Stanovuje to aj Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci ako predpisy BOZP súvisiace s prevádzkou vozidiel a riadi sa vyhláškami, niektorými zákonmi a nariadeniami. Nezáleží na tom, či využívate služobné vozidlo iba na služobné, alebo aj na súkromné účely. To je otázkou dohody vás a vášho zamestnávateľa. Ten vám však musí zabezpečiť toto školenie (niektorí ho nazývajú preškolenie vodičov) minimálne jeden krát za dva roky.
A moja otázka znie, kto toto školenie môže vykonávať(kvalifikácia, osnova, čas ...?)
Som ABT a v rámci znižovania nákladov je požiadavka aby som toto školenie vykonával, doteraz sme mali toto školenie vykonávané dodávateľský.
A moja otázka znie, kto toto školenie môže vykonávať(kvalifikácia, osnova, čas ...?)
Som ABT a v rámci znižovania nákladov je požiadavka aby som toto školenie vykonával, doteraz sme mali toto školenie vykonávané dodávateľský.