Doprava zamestnanca k lekárovi

Otázka / téma:

Dobrý deň,

chcel by som sa spýtať na váš názor a vaše skúsenosti s dopravou zraneného zamestnanca k lekárovi.

Príklad: dôjde k pracovnému úrazu zamestnanca. Alebo zamestnanec sa cíti zle (zdravotné problémy).
Chceme poslať zamestnanca na vyšetrenie alebo domov.

Aký spôsob dopravy zvoliť resp. ako postupovať. Použiť služobné vozidlo resp. taxík a zaviesť ho v doprovode ďalšieho zamestnanca k lekárovi/domov?

U nás to zatiaľ funguje tak, že buď si zamestnanec požiada o návštevu lekára resp. dovolenku (ak chce isť domov) a na svoje náklady sa dovezie lekárovi, alebo sa privolá sanitka. (Nikto z firmy v služobnom čase nikam nikoho nevezie ani nerobí doprovod.)

Ako ale postupovať ak ide len o preventívne vyšetrenie. Napríklad zamestnancovi strekla chemikália (acetón) Po použití očnej sprchy sme chceli ešte preventívne zamestnanca poslať na prehliadku. Môže na túto prehliadku ísť v rámci pracovného času, resp. môže ho tam niekto zaviesť služobným autom? Alebo sa to má brať ako štandardná návšteva lekára mimo prac. času.

Ide mi o to, že nás viackrát aj PZS vystríhala aby sme nechodili so zamestnancom k lekárovi, že tá doprava je veľké riziko (pri zhoršení zdrav. stavu). Takže to zatiaľ berieme tak, že buď ide po úraze pracovať, alebo sa vypíše a ide sám k lekárovi/domov alebo sa privolá sanitka.

Rád by som vedel ako sa to rieši u vás.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP