Lekárska prehliadka vodiča skupiny B

Otázka / téma:

zákon 9/2009 Z.z. - § 87
.
(3) Pravidelným lekárskym prehliadkam každých päť rokov a po dosiahnutí veku 65 rokov každé dva roky sú povinní podrobiť sa
a) vodiči, ktorí sú držiteľmi vodičského preukazu Slovenskej republiky a ktorí vedú motorové vozidlo skupiny C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D a DE,
b) vodiči, ktorí sú držiteľmi vodičského preukazu Slovenskej republiky a ktorí vedú vozidlo s právom prednostnej jazdy, motorové vozidlo využívané na zasielateľstvo a taxislužbu a na poskytovanie poštových služieb.

(4) Ostatní vodiči, ktorí sú držiteľmi vodičského preukazu Slovenskej republiky a ktorí dovŕšili vek 65 rokov, sú povinní podrobiť sa pravidelným lekárskym prehliadkam každých päť rokov.
.
Ods. 3 mi je jasný...zamestnanec absolvuje vo veku 65, 67,69 atď. - skupiny sú mi jasné
Ods.4......................zamestnanec absolvuje vo veku 65???, 70, 75 atď. - skupiny ako "ostatní vodiči" tiež (teda aj B-čko). Pri odseku 4 je asi myslené aj 65-rok zamestnanca...nie som si však istý, mne tá veta evokuje trochu iné...dosiahne zamestnanec vek 65 a mám ho potom ako zamestnávateľ poslať na lekársku prehliadku v 70ke? 65roku veku zamestnanca absolvuje lekársku prehliadku zamestnanec predsa ako držiteľ vodičského preukazu a teda nemusí tak učiniť zamestnávateľ zaslaním k lekárovi?

Pozn: pozeral som tu na stránke lehotník lekárskych prehliadok a samotné B-čko tam nie je. Žeby na takúto možnosť zabudli?

Ďakujem za odpovede.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP