Zamestnanec je vyškolený na "strojníka" pre stavebný stroj - EW 160 B, univerzálny stavebný stroj. Daný stroj má na ramene "hák", s ktorým môže vykonávať zdvíhanie bremien. Je nutné k vyškoleniu zamestnanca na "strojníka" ešte vyškolenie na "obsluhu zdvíhacích zariadení" ? A čo univerzálne stroje, ktorými sa pomocou lyžín dvíhajú bremená, treba ešte ďalšie školenie na "motorové dopravné vozíky" ?
V STD stroja je uvedené, že obsluha daného univerzálneho stavebného stroja musí byť zaškolená, ako to vyžadujú platné predpisy v danej krajine.
Mám za to, že ak ma školia na "univerzálny stavebný stroj", s ktorým môžem dvíhať bremená (či už na zabudovanom háku resp. pomocou lyžín), tak ma školia komplexne na daný stavebný stroj.
V STD stroja je uvedené, že obsluha daného univerzálneho stavebného stroja musí byť zaškolená, ako to vyžadujú platné predpisy v danej krajine.
Mám za to, že ak ma školia na "univerzálny stavebný stroj", s ktorým môžem dvíhať bremená (či už na zabudovanom háku resp. pomocou lyžín), tak ma školia komplexne na daný stavebný stroj.