Zdravím vás, chcela by som sa spýtať, či má nejaký BT, ABT pracujúci interne v spoločnosti nejakú skúsenosť s tým, ako zabezpečiť dodržiavanie BOZP v neštandradných situácicáh akými sú sťahovanie strojov, preberanie nových strojov a zaridení internými alebo internými aj externými pracovníkmi. U nás vždy, ak sa neinformujem o navrhovaných postupoch týchto prác do úplných detailov, tak sa na 99% stane, že niečo nefunguje, je potrebné robiť úkony porušujúce BOZP a pod. Momentálne som bola v pozícii pri takejto preberačke a vykládke niekoľko dielneho stroja ( najťažší diel vyše 2 tony) ako "pozorovateľ" čo sa mi už od začiatku nepáčilo, lebo som tušila, že napriek môjmu pozorovaniu nijak neovplyvním samotné dianie, pretože ked raz ten stroj je potrebné vyviezť z kamióna a previezť do haly urobiť sa to musí za cenu čohokoľvek čo sú schopní v tej chvílu pracovníci vymyslieť. Ako postupujete vy v takýchto prípadoch. Inžinierom objednávajúcim takéto stroje som zdôraznila, že postupy musia byť dodržiavajúce BOZP a spísané písmne aj s podpismi dohodnutých strán, s čím sa na mňa ohradili, že nevedia akej metodiky sa majú držať... ?