Pozdravujem všetkých, dostali sme požiadavku na vyjadrenie z hľadiska PO k výmene plechových výlezov na strechu (ktoré sú často nefunkčné a nie je možné ich otvoriť) za plastové presklené - konkrétne je presvetlená výplň z dutinkového polykarbonátu. Chcem skôr prediskutovať riešenie ako sa len spýtať, ako to mám vlastne vybaviť. Jedná sa o osempodlažnú stavbu obytného domu riešenú podľa normy STN 73 0802. Môj názor je taký, že je potrebné pozrieť projekt a podľa požiadaviek na stavebné konštrukcie vyvodiť, aké kritériá by mal daný prielez spĺňať. Nad chránenou únikovou cestou sa nachádza už len strecha, pričom strešný plášť je pravdepodobne asfaltová lepenka, čiže požiarne zaťaženie. Na streche (avšak nie v blízkosti otvoru) sa nachádza aj strojovňa výťahu. Podľa požiadaviek na požiarne uzávery v uvedenej norme musia požiarne uzávery otvorov v požiarnych stenách a stropoch ústiace do chránených únikových ciest brániť šíreniu tepla (kritérium EI). Z tohto popisu mi vychádza, že ak bude dajme tomu stupeň PB pre CHÚC stanovený na III., tak požiadavka na PU ústiaci na strechu (kde sa nachádza požiarne zaťaženie) bude EI 15 C2. Máte niekto nejaký iný názor?Ďakujem a nech sa darí