Práca s bremenami

Otázka / téma:

Dobrý deň
V prílohe posielam foto................ ženy vo veku cca 35 - 45 rokov a výšky cca 165 cm ukladajú takto ako to vidíte na obrázku na seba krabice, váha najťažšej krabice je 11,2 kg (čiže hmotnostný limit nieje prekročený vzhľadom na vek a taktiež ani celozmenová hmotnosť nieje prekročená) a výška takto naskladanej palety je 223 cm, pri ukladaní poslednej krabice to žena musí dvíhať nad 196 cm.... Zamestnávateľ sami ohradil tým, že to nieje vysoko a tiež, že to nie je ťažké pričom som mu to argumentoval z touto vetou (miesto v pracovnom prostredí neumožňuje zamestnancovi manipulovať s bremenami v bezpečnej výške alebo v správnej polohe v zmysle NV 281/2006, kde som navrhol použiť klasické hliníkové schodíky alebo rozkúskovať paletu napr. na dve tým sa zníži výška) samozrejme chcel od mňa počuť výšku do akej môžu ľudia dvíhať bremena nevedel som mu na to nijak odpovedať. Preto sa chcem opýtať, či je niekde napísane že do akej výšky sa smú dvihať bremena viem, že v NV 281/2006 je v prílohe č.2 písmeno b) smerné hmotnostné limity pre ženy v polohe postojačky ale absolútne tej tabuľke nerozumiem a neviem, či to je ten konkretný prípad. Ďakujem za radu :)

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP