syndróm karpálneho tunela

Otázka / téma:

Dobrý deň kolegyne a kolegovia,
vyskytol sa u nás problém - Zamestnanec sa dnes dostavil ku mne a oháňal sa tu papierom od neurológa, v ktorom bola konštatovaná dg - syndróm karpálneho tunela. Začal sa tu po mne voziť neprimeraným spôsobom ( hučal), že nemôže vykonávať prideľovanú prácu a on nastupoval do zamestnania ako zdravý človek. Na PN momentálne nie je. V rámci jeho pracovnej náplne je rozvoz várnic s jedlom. Vzhľadom k jeho veku váha by mala byť 45 kg - tu mi ukázal jednu fotku, kde várnica váži 47,5 kg - ale to nie je pravidlom išlo o výnimku a celková celozmenová hmotnosť 7500kg - tento hmotnostný limit nedosahuje. Po výstupe u mňa predpokladám, že prinesie PN a bude sa to snažiť uhrať na chorobu s povolania. termín posledného školenia BOZP bol vo februári 2015, periodického vo februári 2017 sa nezúčastnil netuším prečo a je stanovený náhradný termín v máji t. r. Podľa zákona "pravidelnosť opakovaného oboznamovania tak, aby sa vykonávalo najmenej raz za dva roky" Na tomto základe som ešte v termíne predpokladám. Poradíte mi prosím akým spôsobom môžem ochrániť zamestnávateľa? Ako mám postupovať? Uvažovala som, že by sme ho poslali na lekársku prehliadku k lekárovi so špecializáciou pracovné lekárstvo. V tomto prípade totižto nejde o prvé špekulácie zo strany zamestnanca a netuším kam až bude schopný zájsť. Vždy sa snažím postupovať v zmysle zákonov a hľadám riešenia vhodné pre obe strany. V tomto prípade ale bude mojou prioritou chrániť zamestnávateľa. Vzhľadom k tomu, že máme zamestnancov zaradených do 1 a druhej kategórie tak PZS v podstate vykonávam ja - táto skutočnosť je aj nahlásená na ÚVZ.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP