Naparovací stroj

Otázka / téma:

Dobrý deň
Chcem Vás poprosiť o pomoc... Posielam Vám fotku naparovacieho stroja. (Červená šípka) miesto kde stoji zamestnanec a vkladá materiál do stroja. Potom sa premiestni zaňho a pomocou kladky uzavrie vrchný poklop (žltá šípka druha fotka je detail na zaviazaný uzol) a nakoniec spustí stroj (zelená šípka). Je tam veľa nedostatkov už to že spúšťací mechanizmus je za strojom, kde majú prístup aj iný ľudia a v prípade, že zamestnanec vkladá materiál do stroja a niekto nechtiac stupí na tie našlapne spínače tak ho oparia. Ďalej ten úžasný system viazania. To, že je zamestnanec pri otváraní a zatváraní za strojom má svoju výhodu hlavne pri otváraní keď ide vybrať materiál, kedy ta para vychádza von malé plus na tom všetkom asi. Samozrejme stroj nemá, ani central stop keby sa niečo stalo aby sme zamedzili vháňaniu pary a odstavili od el. prúdu, tak tiež žiadna technická dokumentácia len smiešny návod na obsluhu, ktorý tam je vidieť. Zamestnávateľ nekúpi nové zariadenie aj keby neviem čo. Môj návrh bol - prerobiť našlapne spínače na normálne tlačidlové spínače, hoci to je zásah do stroja ale je to bezpečnejšie ako to čo tam je teraz. V každom prípade chcem aby sa to spúšťalo dvoma tlačidlami naraz ako pri lisoch a pod. aby sa zamedzilo nejakému náhodnému stlačeniu (len neviem, kde ich umiestniť) Teoreticky by to mohlo byť aj vpredu pred strojom, je tam aj odsávanie pary, ale pri otvorení určite množstvo pary vyjde von. Ak by sa zaistilo silnejšie odsávanie bolo by to v poriadku. Stále mi to ostáva to zatváranie a s tým absolútne neviem nijak pohnúť. OTAZKA: či to môže byť na takom kladkovom otváraní vôbec? V podstate to dvíhanie je oveľa ľahšie cez tu kladku len to viazanie mi naháňa strach. Ak vás napáda nejaké iné riešenie, ktoré by bolo oveľa lepšie ako tie moje tak budem veľmi rád za každú radu. (kúpa nového stroja by bola najlepšia voľba ale bohužiaľ)

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP