Vydanie oprávnenia na výchovu a vzdelávanie

Otázka / téma:

Dobrý deň.

Vážený kolegovia chcem sa Vás opýtať aké máte skúsenosti s vydávaním oprávnenia na výchovu a vzdelávanie ?

Podal som si žiadosť na vydanie oprávnenia na výchovu a vzdelávanie v ktorej som splnil všetky náležitosti obsiahnuté v § 27 Zákona 124/2006 Z. z..

Problém je v tom, že inšpektor si vyžiadal (samozrejme len po telefóne) dokumenty nad rámec uvedeného v § 27.
Napr:
1. originál alebo overená kópia záznamovej knihy všetkých aktualizačných odborných príprav,
2. originál alebo overené kópiu lekárskej prehliadky so zdravotnou spôsobilosťou v súvislosti s absolvovaním aktualizačných odborných príprav.

Jedna sa o to, že doklad o odbornej spôsobilosti som preukázal platným preukazom, ktorý mi bol vydaný v súlade s § 16 Zákona 124/2006 Z. z..
V § 16 ods. 2 Zákona sú jasne ustanovené podmienky na vydanie preukazu, pri čom jednou z nich je aj lekárska prehliadka so zdravotnou spôsobilosťou.
Teraz musím doložiť originál alebo overené kópiu záznamovej knihy a lekárskej prehliadky z roku 2010, 2015 a 2020. Záznamová kniha a lekárske správy sa majú evidovať 10 rokov pokiaľ viem. Túto požiadavku je priam nemožné splniť, pretože nikto vám nepožičia originál záznamovej knihy a ku lekárskym posudkom sa tiež len tak nedostanete.
Ďakujem za Vaše odpovede.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP