Viacerí zamestnávatelia na spoločnom pracovisku

Otázka / téma:

Dobrý deň,

Idem si k Vám po radu. Sme výrobná spoločnosť a máme technologické zariadenia, ktoré sa samozrejme často kazia. Nakoľko máme málo údržbárov, tak sa prišlo s riešením, že si budeme túto službu nakupovať, čiže k nám chodia hlavne (hydraulikári a elektrikári). Nastáva situácia, že na jednej linke máme odrazu našich údržbárov aj elektrikárov alebo sú tam všetci.

1.
V zmysle §18 124/2006 Z.z. spracujem "Dohoda o spolupráci zamestnávateľov na spoločnom pracovisku" Otázka znie ako nastaviť podmienky na zaistenie BOZP ? "Ja som toho názoru, že tú zodpovednosť by sme mali mať (máme vypracované PBP na zaistenie technologického zariadenia, postupy práce ak je nutná prítomnosť osoby v nebezpečnom priestore technologického zariadenia a pod.) externé spoločnosti budú oboznámené s týmito predpismi a musia ich rešpektovať, čiže tie podmienky v zmysle odseku 1 vytvárame v tomto prípade my.

2.
K odsek 3 §18 práce sa môžu započať až keď je pracovisko náležite zabezpečené. Otázka, je potrebné mať fyzicky na papieri odovzdanie a prevzatie pracoviska (technologického zariadenia) ak na zabezpečenie pracoviska máme náležité predpisy ? (PBP, postupy, návody na obsluhu a pod.). Každá spoločnosť je povinná rešpektovať tieto opatrenia, chcel by som predísť byrokracií, pretože sa stáva, že k nám prídu v priebehu dňa aj niekoľkokrát na technologické zariadenie alebo sú situácie, že na jednom zariadení skončia a idú hneď na ďalšie, aby sme nemuseli za každým tu vypisovať prevzatie a odovzdanie pracoviska. Prípadne ako ste to vyriešili vy, keďže to nie je nič neštandardné.

Ďakujem za odpovede

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP