Kumulácia funkcií s ABT

Otázka / téma:

Zdravím kolegov a prosím o vyslovenie názoru na kumuláciu funkcie ABT nasledovne:
Pracujem vo verejnej správe ako ABT, technik PO a pracovník CO. Zároveň pracujem ako preventivár PO mesta so všetkými povinnosťami, ktoré mestu zo zákona vyplývajú, teda robím aj preventívne protipožiarne kontroly v subjektoch mesta - u FO -podnikateľov a PO.V rámci BOZP mi bola pridelená agenda sledovania a zabezpečovania revízií TZ a VTZ vo všetkých objektoch v majetku mesta. V súčasnosti prebehla zmena organizačnej štruktúry úradu a k doteraz vykonávaným činnostiam mi pribudlo ešte zabezpečovanie nákupu materiálu pre úrad, jeho skladovanie a evidencia výdaja, správa budov v majetku mesta, funkcia energetika a odpočet médií v objektoch patriacich mestu. Nakoľko som v minulosti vlastnil aj kuričský preukaz V.tr, na príkaz nadriadeného musím stále obsluhovať aj kotolňu nad 100 KW, hoci už nemám platný preukaz. Keď som operoval s tým, že nemôžem kontrolovať pracovisko kotolne ako ABT, lebo tam kúrim, mi bolo povedané, že by sme museli inak platiť kuriča, a veď to nič neni, aspoň úrad ušetrí. Chcel som len týmto upozorniť, že naša práca ABT a pod. zatiaľ nemá potrebnú podporu a vážnosť vo vedení firiem ale k nám sú zákony neúprosné.Ako s tým môžeme bojovať, keď v súčasnosti je situácia veľmi zlá a vek nad 50.nám dáva pocíť, že sme bohužiaľ súčasťou sociálnej skupiny v ohrození. Čo by sa dalo rozumné v mojom prípade urobiť, ako sa brániť.Vysvetľovanie o nejakej kumulácii podľa zákona to absolútne neobstojí..Ďakujem za serióznu odpoveď, nie som asi sám s týmto problémom.

Odpovede / reakcie:

BESOFT Online
Nová profesionálna online aplikácia BOZP